sammen er vi

Bærekraftsbingo og quiz

En morsom og annerledes måte å bli kjent med bærekraftsmålene på! Bingoark med bærerkaftsmålene på, og en litt vanskeligere variant hvor tallene er fjernet, slik at det like mye er en bærekraftsmål-quiz.

Til denne aktiviteten må du printe ut bingoarkene du finner under. Det er 30 ark i hver serie. Du trenger også noe til å trekke bingotallene med. Har dere tilgang til bingokuler med tall på og en bingotrommel, er jo det veldig moro. Hvis ikke kan man lage lapper med tallene 1-16, og legge de oppi en hatt eller bolle, og trekke derfra. Det finnes også nettsider og apper hvor du kan trekke tall digitalt. Dette kan være moro å ha på en storskjerm under bingospillet.

Husk at du kun trenger tallene 1-16.

Bingoarkene består av bærekraftsmålene som utgjør rutene du skal krysse av når bingotallene blir trukket. Det er 30 ulike bingoark hvor bærekraftsmålene er spredt tilfeldig rundt. Hvis dere er flere enn dette i gruppa, kan noen sitte sammen og dele ark.

Deltagerne krysser av på riktig tall når bingotallet er trukket og ropt ut. Så er det førstemann som får fire på rad som kan rope BINGO!

Bingo og quiz i ett

Under finner du to serier med bingoark. Serien med bingoark uten tall er like mye en bærekraftsmål-quiz.

Bingoverten trekker tall og roper ut tallet, som på en vanlig bingo. Men ettersom tallene på bingoarket er fjernet må deltagerne krysse av på det bærekraftsmålet de tror hører til tallet som er trukket.

Denne serien er for de som har jobbet litt med bærekraftsmålene, og kan være en morsom måte å teste seg på.

Man kan også knytte en samtale til bingoleken. Etter hvert tall som blir trukket, kan man hinte litt om hvilket bærerkaftsmål det er. Ved å antyde ulike temaer som er relevante for bærekraftsmålet som er trukket må barna selv resonere seg frem til hva som er riktig.

 

Last ned bærekraftsmålbingo her