sammen er vi

Om dans

Noen har en dansegruppe fra før, mens andre kan ha det som et prosjekt med alle i gruppa, eller med en mindre gruppe.

Det kan være morsomt for barna å være med på å utvikle dansen selv. En leder kan gjerne ha noen ideer på forhånd, men i prosessen kan gjerne barna selv foreslå bevegelser og trinn. Alternativt kan en danseleder/instruktør lage en hel koreografi på forhånd og innstudere med de som skal danse.

I barnekorsammenhenger kan også ofte dansen, eller bevegelsene, følge en konkret sangtekst. Her kan man prøve å forsterke teksten med bevegelser som understreker handlingen og ordene. Eventuelt kan man lage en dans til hele sangen, eller ha et litt lengre mellomspill det kan være en dans til.

I sangen “Håp i en dråpe” er det lagt inn et lite mellomspill som gjerne kan fylles med dans. Dette kan fortsette utover i sangen etter mellomspillet. Har dere noen som turner, eller driver med breaking i gruppa? Her kan det være rom for at de viser noen akrobatiske triks (slå hjul, gå i bro etc.) eller solobevegelser (backspin, headspin, freeze etc). Hvis dere har live band til oppsetningen, kan mellomspillet gjerne utvides for å gi plass til så mange dansere og triks dere ønsker.