sammen er vi

Portrett­bilder til “Et barn er født…”

Til sangen «Et barn er født på denne jord» passer det fint med portrettbilder av barna på en storskjerm. 

Den kjente julesangen “Et barn er født i Betlehem”, handler om Jesusbarnet på julaften. Sangen “Et barn er født på denne jord” handler om alle barn som blir født over hele kloden hver eneste dag. Derfor kaller vi dette en julesang for hele året.

For å tydeliggjøre dette kan man vise portrettbilder av alle barna i gruppen på storskjerm under sangen “Et barn er født på denne jord”. 

 

TIPS: En fin vri vil være å ha to bilder av hvert barn. Ett som spedbarn, og ett fra nåtid. Disse kan settes opp ved siden av hverandre, eller komme etter hverandre som enkeltbilder. Sørg for å samle inn spedbarnsbilder i god tid. Også her er det viktig å sørge for at alle er med!

 

Lag en utstilling

Portrettbildene kan også inngå i en utstilling. Les mer her:

Slik gjør du

1

Ta bilder

Samle alle som skal tas bilder av, og ta ett og ett bilde. Her er det viktig at alle vises på skjermen, så sørg for at dere har oversikt over alle i gruppa og fordel gjerne fotograferingen over flere samlinger, ettersom det alltid er noen som er borte en gang.
2

Til forestillingen

Legg bildene inn i powerpoint eller lignende og vis på storskjerm under sangen. Til en oppsetning er det lurt å beregne tempo på hvor ofte man skifter bilde. Dette avhenger av hvor mange portretter dere har.